Program razvoja pripravnika
0

ASA grupacija priprema mlade za tržište rada

Klix.ba
Dvadeset i jedan stipendista Fondacije Hastor u okviru „Programa razvoja pripravnika“ pohađa predavanja koja su počela u ponedeljak u ASA grupaciji.
Program je namjenjen stipendistima koji imaju univerzitetske diplome ali su bez radnog iskustva. ASA grupacija kao jedan od donatora Fondacije već drugu godinu zaredom implementira ovaj projekat.

Program omogućava najboljim stipendistima razvijanje dodatnih vještina, kompetencija, znanja i samopouzdanja koje će im pomoći prilikom prvog kontakta sa poslodavcem i radom u struci.

Stručnjaci ASA grupacije uz pomoć nekoliko eksternih predavača će držati predavanja svaki radni dan iz sedamnaest modula koji se fokusiraju na komunikacijske vještine, osnove prodaje i odnose sa kupcima, osnove marketinga, osnove menadžmenta, te poslovno pravo i korporativno komuniciranje.

Prošologodišnji „Program razvoja pripravnika Fondacije Hastor“ pohađalo je 14 stipendista, a za većinu njih ASA grupacija je obezbijedila pripravnički staž u vodećim bh. kompanijama.

Fondacija Hastor u školskoj 2012/2013. godini ima 1.171 stipendistu, a glavni donatori Fondacije su firme koje okuplja ASA i Prevent poslovni sistem.