Kada novac nije problem
0

FOTO / Anonimni kupac naručio 10 Aston Martina

Sarajevo-x.com
Misteriozni kupac, čiji se identitet još uvijek uspješno krije, naručio je u Aston Martinu čak deset primjeraka njihovog najnovijeg modela One-77, pa je tim potezom ostalim kupcima ovog modela koji se proizvodi u ograničenoj seriji dodatno zagorčao život.

Narudžba za deset Aston Martina One-77 je definitivno zaprimljena i automobili su već u procesu proizvodnje, a nepoznati kupac će za ovu svoju "skromnu" flotu morati Astonu na račun uplatiti oko 14 miliona eura.

Iako Aston Martin zvanično ne otkriva podatke o svojim klijentima, nezvanični izvori iz ove kompanije potvrdili su da je ovaj kupac za svaki od deset One-77 modela naručio posebnu unutrašnjost, ali i različitu boju karoserije. Pretpostavlja se da je kupac sa bliskog Istoka, te da uopšte nije isključeno da je svih deset primjeraka uzeo upravo za svoje "potrebe".

Aston Martin One-77 pogonjen je 7,3-litarskim V12 motorom koji proizvodi impresivnih 710 KS. Zanimljivo je da Aston i dalje krije ostale detalje o ovom modelu, pa tako ni zvanične performanse nisu poznate, s tim da je prototipni model na testiranjima postigao respektabilnih 355 km/h.

Sa ovom neobičnom i skupom narudžbom anonimni klijent je tako već kupio 13 posto od ukupne planirane serije od 77 primjeraka, dok je uz njegovu narudžbu tek 12 Astone One-77 unaprijed rezervisano.