auto
0

AlterMedia organizuje izbor za Auto godine 2008.

Sarajevo-x.com
U organizaciji marketinške agencije AlterMedia, 22. januara 2008. godine u BiH će se održati centralna manifestacija dodjele nagrada za Automobil 2008. godine u Bosni i Hercegovini.

Članovi žirija, koji su ujedno i članovi Udruženja autonovinara BIH i ove godine će imati veoma težak zadatak. U finalnoj konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine je ostalo ukupno 10 automobila. Osim toga biće dodjeljene nagrade u slijedećim kategorijama:

  • Privredno / dostavno vozilo godine
  • PR menadžer godine
  • Automobilski menadžer godine
  • Menadžer godine iz prateće automobilske industrije,
  • Terensko/SUV vozilo godine

i posebna nagrada – Best Buy automobil 2008. godine

Ovaj izbor postao je tradicija u BiH, izbor AUTO GODINE održava se već 10 godina. Izbor se vrši prema već ustaljenim pravilima. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova, od kojih su najvažniji: da je u toku godine promovisan na domaćem, u ovom slučaju BH tržištu, da ga je najmanje 80% članova žirija imalo na testu u toku godine.

Članovi žirija i mediji koji učestvuju u izboru AUTO GODINE 2008 :

Seid Teftedarija - NTV Hayat Mirza Vilić - TV OBN Siniša Bajić - Autoshop magazine, BHT Jasmin Mržljak - Auto Plus, SAN Almir Grebović - ProAuto Faruk Čardžić - Dnevni avaz

KANDIDATI ZA AUTO GODINE 2008:

  1. Hyundai i30
  2. KIA Ceed
  3. Škoda Fabia
  4. Toyota Auris
  5. Ford Mondeo
  6. Renault Twingo
  7. Volvo C30
  8. Peugeot 308
  9. Fiat Bravo
  10. Mercedes C- klase