Nagrada za dobar posao
1

Alonso za pobjedu dobio Ferrari FF

Sarajevo-x.com
Ferrarijeva zvijezda i šampion Formule 1 Fernando Alonso ostao je ugodno iznenađen kada se vratio kući nakon odlične pobjede na nedavno održanoj Velikoj Nagradi Malezije. Kao nagradu za odličan rezultat njegov poslodavac odlučio ga je počastiti jednim Ferrarijem FF.
Uprkos tome što ove godine Alonso ima očito nedovoljno konkurentan bolid u Formuli 1, na protekloj trci u Maleziji je pokazao požrtvovanost, te je zahvaljujući sretnom spletu okolnosti, kišom natopljenoj stazi i naravno dobroj strategiji uspio doći do prve ovogodišnje pobjede. također, zahvaljujući ovoj odličnoj vožnji Fernando Alonso je preuzeo vodstvo i u ukupnom poretku vozača, te trenutno ima prednost od pet bodova od drugoplasiranog Lewisa Hamiltona, koji na raspolaganju ima očito odlično pripremljen McLaren-Mercedes.

Ferrari FF koji je dobio, Alonso će najvjerovatnije parkirati uz već zavidnu kolekciju automobila koje je dobio na poklon od Ferrarija i FIAT grupacije. Tako on u vlasništvu već ima Maserati GranTourismo Convertible, Abarth 695 Tributo Ferrari, Ferrari 458 Italia i Jeep Grand Cherokee SRT8.