Fotokonkurs "Ja i Mercedes"
0

125 godina inovacija pretočenih u fotografije

Sarajevo-x.com
Prije 125 godina Carl Benz izumio je automobil. U čast ovog jubileja upriličen je fotokonkurs na temu "Ja i Mercedes".
Jednog januarskog dana prije 125 godina Carl Benz promijenio je svijet. U berlinskom uredu za patente prijavio je svoje "vozilo sa pogonom i benzinskim motorom" i – automobil je bio rođen. Karl Benz ponudio je čovječanstvu novu dimenziju mobilnosti. Automobil nudi osjećaj samostalnosti i slobode. Prelazi granice i spaja ljude. Automobili su u narednih 125 godina osvojili svijet.

Od rođenja automobila do danas, Mercedesova zvijezda postala je najpoznatiji automobilski simbol i jedna od najuspješnijih marki. Danas su Mercedes-Benzova vozila među najboljima na svijetu. Njihova tehnološka naprednost, standardi kvalitete, inovativna snaga i brojne automobilske legende i dalje su bez premca.

Mercedes-Benz slavi rođendan automobila pod motom "125 godina inovacija". Na internet stranici Mercedes-Benza u BiH posjetioci mogu dobiti više informacija o historiji marke i planiranim aktivnostima. Tu su i detalji o inovativnim tehnologijama, te novosti vezane za ovaj značajni jubilej. Za preuzimanje su dostupni wallpaperi sa istaknutim modelima Mercedesa i aplikacije za iPhone i iPad.

  1. godišnjica automobila u Bosni i Hercegovini bit će obilježena fotokonkursom za najbolju fotografiju na temu "Ja i Mercedes". AUTOline d.o.o, glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, organizuje konkurs na kojem mogu učestvovati svi punoljetni građani Bosne i Hercegovine sa svojim autorskim fotografijama.

Najuspješnije radove odabrat će žiri i posjetitelji internet stranice fotokonkursa www.ja-i-mercedes.ba. Za učesnike su pripremljene vrijedne nagrade, a autor najbolje fotografije imat će priliku izbliza upoznati 125 godina dugu historiju Mercedes-Benza posjetom Mercedesovom muzeju u Stuttgartu.